ARAM DİLDAR

 

1990 Batman doğumlu olan Aram Dildar, çeşitli tiyatro topluluklarında oyunculuk yaptı. Marmara Üniversitesi, Radyo TV ve Sinema bölümünde eğitim aldı. “Press” filmiyle oyunculuk kariyerine giriş yapan Aram Dildar, takip eden yıllarda oyunculuğun yanı sıra Yardımcı Yönetmen ve Yönetmenlik üzerine yoğunlaştı. Ulusal ve uluslararası pek çok televizyon kanalında program yönetmenliği ve yönetmen yardımcılığı yaptı.

Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler

Geç Kalışa Hazırlık (Hazirîyek Bo Derengmayînê) - 2018 .... Kurmaca, 00:14:30
1. Moscow Shorts, Russia, Best Student Short Film. 2018
9. Okan Üniversitesi, Kısa Film Festivali, Kurmaca Dalı, Mansiyon Ödülü. 2019
3. Lakecity International Film Festival, India, Finalist. 2018
2. Oz International Film Festival, Australia, Finalist. 2018
4. Alpavirama South Asian Short and Documentary Film Festival, India, Finalist. 2018
2. Social Machinery Film Festival, İtaly, Semi Finalist. 2018
1. Lisbon Film Rendezvous, Portugal, Semi Finalist. 2018
Kathmandu World Film Festival, Nepal, Semi Finalist. 2018
1. Kobane International Film Festival, Rojava Kurdistan, Syria, Finalist. 2018
3. Slemani International Film Festival, South Kurdistan, Iraq, Finalist. 2018
9. Hamburg Kurdisches Film Festival, Germany, Screening. 2018
25. Adana Film Festivali, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, Kurmaca Dalı, Finalist. 2018
29. İstanbul Kısa Film Festivali, Kurmaca Dalı, Finalist. 2018
1. İstanbul Kürd Film Festivali, Gösterim Seçkisi. 2019
14. İşçi Filmleri Festivali, Gösterim Seçkisi. 2019

Da - 2015 .... Kurmaca

Tixûbên Nepenî (Gizli Sınırlar) - 2010 .... Kurmaca

Binevş - 2009 .... Kurmaca
3. Rotaract Kısa Film Festivali, Katılım. 2010

Diğer Filmografisi

Kurd Idol Extra - 2018 .... Yönetmen (TV Programı)
Zor Bir Karar - 2017 .... Oyuncu
Adem Başaran - 2013 .... Oyuncu
Musa - 2012 .... Oyuncu
Sinepark 6. Kısa Film Festivali, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü. 2012
Sîbera Deng - 2016 .... Yardımcı Yönetmen
Dağınıklar Kenti - 2010 .... Yönetmen Yardımcısı (Uzun Metraj - Uygar Asan)
Vitrin -2009 .... Yardımcı Yönetmen (Kısa Metraj - Ercan Yılmaz)
Press - 2008 .... Oyuncu (Uzun Metraj - Sedat Yılmaz)
47. Antalya Uluslararası Film Festivali, Behlül Dal Jüri Özel Ödülü. 2011
22. Ankara Uluslararası Film Festivali, Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Ödülü. 2011

© 2017 Kısa Film Yönetmenleri Derneği