Ozan Sertdemir
İzmir doğumlu. 2005 Yılında “Uzaylılar Babamı Nasıl Kaçırdı” ile ortaokul yıllarında tiyatroya, 2007 yılında “Kız Kaçıran” adlı kısa filmle henüz lisedeyken sinemaya başlamış olan genç yönetmen 2007 yılından itibaren birçok çalışmada bulunmuş ve çokça başarıya imza atmıştır. Liselerarası film yarışmalarında önemli dereceler kazanmıştır. 2009 yılında çektiği “O An” filmiyle birçok festivalde önemli dereceler almış, gazetelere haber konusu olmuş, ulusal kanal Cine5’te gösterilmiştir. İTSFF uluslar arası gençlik filmleri festivalinde komedide en iyi filme Aday olmuştur. “O An” filmiyle TAKEV Liselerarası Kısa film yarışmasında ikincilik ödülünün sahibi olurken MEB kısa film yarışmasında ve İstanbul Lisesi Liselerarası kısa film yarışmasında en iyi 10 film arasına girmeyi başarmıştır. Yine yönetmenin “Filmin Adı Yok” filmi önemli festival başarılarına Ozan Sertdemir’in yönetmenliğini ve görüntü yönetmenliğini yaptığı müzik klipleri ise MTV ve Kral Tv başta olmak üzere birçok televizyon kanalında gösterilmiştir. Şu an Marmara Üniversitesi Radyo,Televizyon ve Sinema Bölümü’nde öğrencilik hayatını sürdürmektedir.

Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler

Terk-i Dünya Manastırı - 2014 .... Yönetmen / Halil Aydın, Ozan Sertdemir
Tire El Sanatları Belgeseli - 2008 .... Yönetmen

Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler

Personel Harici Giremez - 2015 .... Yönetmen
1. Çukurova Üniversitesi Kısa Film Festivali, Kurmaca Dalı, Finalist. 2015
5. Gençlik Filmleri Festivali Gösterim. 2015
1. Değirmen Kısa film Festivali Gösterim. 2015
16. İzmir Kısa Film Festivali, Gösterim Seçkisi. 2015

Filmin Adı Yok - 2012 .... Senaryo, Yönetmen, Kurgu (Kısa Film) / Ozan Sertdemir, Mert Erez
2. TISFEST ITS Film Festival, Finalist. 2013
3. ODTÜ Film Festivali, Kısavurumcu Filmler II Bölümü, Gösterim. 2012
3. Eskişehir Kral Midas Kısa Film Festivali, Kurmaca Film Gösterim Seçkisi. 2013
3. Altın Diş Kısa Film Yarışması, Gösterim Seçkisi. 2014
6. Sinepark Kısa Film Festivali, Aklımızda Kalanlar Bölümü Finalist. 2012
7. İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali, Kurmaca Dalı, Finalist. 2014
1. TÜSİAD Kısa Film Yarışması, 5 Dakikalık Filmler Dalı, Finalist ve Gösterim. 2015
18. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, TÜSİAD Kısa Filmleri Bölümü, Gösterim. 2015
5. KısaKes Film Yarışması, Finalist ve Gösterim. 2015
Moscars Al-Hurria International Film Festival, Mısır, TISFEST Özel Seçkisi, Gösterim. 2013
2. İzmir Hak ve Emek Odaklı Sinema Günleri, Kısa Filmler Bölümü, Gösterim. 2015
5. Akdeniz Üniversitesi Kısa Film Günleri, Gösterim. 2015

İlhan Perisi - 2012 .... Senaryo, Yönetmen (Kısa Film)

Mecaz-i Kurşunlar - 2010 .... Senaryo, Yönetmen (Kısa Film) / Ozan Sertdemir, Mert Erez
İstanbul Lisesi 7. Liseler Arası Kısa Film Yarışması, Katılan Filmler. 2010
ITS Film Festival, Unidentified Flying Objects Kuşağı, UFO3 Bölümü, Gösterim. 2010

O An - 2008 .... Senaryo, Yönetmen (Kısa Film)
T.A.K.E.V Koleji, Liselerarası Kısa Film Yarışması, İkincilik Ödülü. 2010
Türkiye Liselerarası 2. KısaKes Kısa Metrajlı Film Yarışması, (Dündar Taşal) En İyi Erkek Oyuncu Ödülü. 2011
3. Gençliğin Gözünden, Türkiye Liseler Arası Kısa Film Yarışması Finalist. 2010
ITS Film Festival, En İyi Komedi Filmi Adayı. 2010
ITS Film Festival, Finalist, En İyi İlk 10 Film. 2010
M.E.B. Gençliğin Gözünden Kısa Film Yarışması, Finalist. 2010
İstanbul Erkek Lisesi Kısa Film Yarışması, Finalist. 2010

Üşütük İddia - 2008 .... Senaryo, Yönetmen, Kurgu (Kısa Film)
7. İstanbul Lisesi Liselerarası Kısa Film Yarışması, Katılan Filmler. 2010

Hap-Şurup - 2008 .... Senaryo, Yönetmen, Kurgu (Kısa Film)
Grip Baba Hazretleri - 2008 .... Senaryo, Yönetmen, Kurgu (Kısa Film)
Kız Kaçıran - 2007 .... Senaryo, Yönetmen, Kurgu (Kısa Film) / Ozan Sertdemir, Mert Erez

Diğer Filmografisi

Zamansız Rüyalar - 2013 .... Yardımcı Yönetmen (Kısa Film)
Bensiz -2012 .... Reji Asistanı (Sinema Filimi)
Cüneyt Gökmen - Sus - 2012 .... Görüntü Yönetmeni (Klip)
Mümtaz Sarak - Mızbahe - 2012 .... Görüntü Yönetmeni (Klip)
Mümtaz Sarak - Ne İstiyorsunuz? - 2012 .... Görüntü Yönetmeni (Klip)
Cüneyt Gökmen - 2012 .... Görüntü Yönetmeni, Kurgu (Klip)
…Yalnız Oynanmaz - 2011 .... Görüntü Yönetmeni, Kurgu (Kısa Film)
Entrop - Revaçta - 2011 .... Yönetmen (Klip)
Entrop - Bu Gece - 2011 .... Yönetmen (Klip)
Caminin Kilisesi - 2009 .... Kamera Asistanı (Belgesel)
Aşk Daima - 2009 .... Kamera Asistanı (Belgesel)
Sen de Yapabilirsin -2008 .... Yönetmen, Senarist (Reklam filmi)
Olimpiyatlarda Doping Şoku - 2008 .... Yönetmen, Senarist (Reklam filmi)
Gribistan - 2008 .... Yardımcı Yönetmen (Kısa Film)
Ş.A.İ.K Lisesi Belgeseli -2008 .... Yapım ekibi (Belgesel)

HEMEN BAŞVURUNUZU YAPIN




Destek / Iletisim
KISA FİLM YÖNETMENLERİ DERNEĞİ
Antalya, İstanbul Ankara, İzmir