Serpil Altın
11 Şubat 1979,  Eskişehir doğumlu. 2002’de Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü’nü bitirdi. Sinema, reklam ve dizi sektöründe yönetmen yardımcısı, TV’de ve reklam ajansında uzun süre prodüktör olarak çalıştı. 2016'da SERPİL ALTIN FİLM’i kurarak “Kızkaçıran” Filmi'ni, 2017’de ise “Cenaze İşleri” ve “Yüzme Öğreniyorum” filmlerini gerçekleştirdi. Kariyerine Yapımcı, Yönetmen, Senarist olarak devam ediyor.
Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler
Yüzme Öğreniyorum (Learning How To Swim) - 2017 .... Kurmaca, 00:12:16
6. KısaKes Film Yarışması, Pitching Platformu, Yapım Destek Ödülü. 2016
5. SETEM Akademi, BAK Ödülleri, Kurmaca Dalı, Jüri Özel Ödülü. 2017
18. İzmir Kısa Film Festivali, Ulusal Kurmaca Dalı, Migros Gençlik Ödülü. 2017
13. Akbank Kısa Film Festivali, Kısa Film Forum Senaryo Yarışması, Finalist. 2017
54. Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya Film Forum, Kısalar @AFF, Finalist. 2017
7. KısaKes Film Yarışması, Göç Filmleri Göç Ediyor Seçkisi Bölümü, Gösterim. 2017
4. Uşak Kanatlı Denizatı Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, Gösterim. 2017
40. Clermont Ferrand Clermont Ferrand Uluslararası Kısa Film Festivali, Hezarfen Film Galeri, Türkiye’den Kısalar, Film Market. 2018
31. Stuttgarter Filmwinter, Tüm Medyalar Festivali, Gösterim. 2018
1. Pakistan Uluslararası Film Festivali, Finalist. 2018

Bayram Harçlığı (The Holiday Gift) - 2014 Kurmaca, 00:10:27
1. Baygem Kısa Film Yarışması, Finalist. 2014
1. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali, Gösterim. 2014
1. Polonya Türk Film Haftası, Gösterim. 2014
2. Altın Pars Uluslararası Gençlik Kısa Film Festivali, Panorama Bölümü, Gösterim. 2014
2. Boğaziçi Film Festivali, Ulusal Kısa Film Dalı, Finalist. 2014
3. Çocuk Hakları Film Festivali, Yetişkinlerden Çocuk Hakları Filmleri, Gösterim. 2014
9. İkinci El Film Festivali, Kısa Filmler Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2015
13. Stuttgart Alman-Türk Film Günleri, Türkiye'den Kısa Filmler Gösterim Seçkisi. 2015
15. İzmir Kısa Film Festivali, Ulusal Yarışma, Kurmaca Dalı, Finalist. 2014
16. Eskişehir Uluslararası Film Festivali, Kısa Filmler Bölümü, Gösterim. 2014
25. Ankara Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, Kurmaca Dalı, Finalist. 2014
67. Cannes Film Festivali, Short Film Corner, 2014

Asansör (Elevator) - 2009 Kurmaca, 00:02:50

Soygun (The Robbery) - 2008 Kurmaca, 00:06:38
3. Kısadan Hisse Kısa Film Günleri, Gösterim. 2009

Geleceğe Yolculuk (Journey to The Future) - 2002 Kurmaca

Bozuk Kanal (No Signal) - 2001 Video Art, 00:06:40 / Kıvanç İLGÜNER, F. Serpil Altın
23. İFSAK Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması. 2001
Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler
​Ben Giderim Adım Kalır - 2002 / Serpil Altın, Özge Er, Kıvanç İlgüner, Neslihan Oskay

Benim Sinemalarım (My Cinemas) - 2001
23. İFSAK Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması. 2001

Diğer Filmografisi
Cenaze İşleri - 2017 Yapımcı, Senarist (Sinema Filmi)
Kızkaçıran - 2016 Yapımcı (Sinema Filmi)
Yazı Tura - 2003 Yönetmen Yardımcısı (Sinema Filmi)
Hadi Uç Bakalım - 2003 Yönetmen Yardımcısı (TV Dizisi)
Bir Yıldız Tutuldu - 2003 Yönetmen Yardımcısı (TV Dizisi)
Baba - 2003 Yönetmen Yardımcısı (TV Dizisi)
Deliboran - 2002 Yönetmen Yardımcısı (TV Dizisi)
Hemşo - 2000 Yönetmen (Sinema Filmi, Kamera Arkası)



HEMEN BAŞVURUNUZU YAPIN




Destek / Iletisim
KISA FİLM YÖNETMENLERİ DERNEĞİ
Antalya, İstanbul Ankara, İzmir