top of page

KISA FİLM KOLEKTİFİ 5. KISA FİLM FESTİVALİ YAKLAŞIYOR!

Sidar Serdar Karakaş

MAR. 23, 2023

Kısa Film Kolektifi, kısa film severleri 13-16 Mart tarihleri arasında, birlikte izlemek, dinlemek, görmek ve paylaşmak için festivale davet ediyor. Festival, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu’nda gerçekleşecek.

Kısa Film Kolektifi, kısa film severleri 13-16 Mart tarihleri arasında, birlikte izlemek, dinlemek, görmek ve paylaşmak için festivale davet ediyor. Festival, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu’nda gerçekleşecek.



KISA NETTİR sloganıyla beş yıldır kısa film severlerle buluşan festival, bu sene de iddialı kısalarla dikkat çekiyor. Guy Nattiv’in 2019’da Oscar alan “Skin” adlı kısa filmi, Sundance Enstitüsü Kısa Film Programı Gösterim ve Kısa Film Turu seçkisinde yer alan Robert Machoian’ın “The Minors” ve Christopher Good’un “Crude Oil” filmleri, Cannes’da Yarışma Seçkisi’nde yer alan Dekel Berenson’un “Anna” filmi, Cannes’da Gösterim Seçkisi’ne alınan, oyuncu olarak tanıdığımız Genio de Groot yönetmenliğini yaptığı ilk kısa filmi “Convoi Exceptionnel” kurmaca alanında merak edilen uluslararası filmler arasında yer alıyor.



Belgesel alanındaki en önemli uluslararası yarışmalardan olan IDFA’nın 2019 yılında En İyi Kısa Belgesel Ödülü’ne layık gördüğü Nelson Makengo’nun “Up at Night” filmi de gösterilecek. Okan Erünsal’ın yurtdışından birçok ödülle dönen “Mavi Kelebek” belgeseli iki Güney Koreli ressamın aynı zamanda Türkiye’den de geçen yollarını bize dolaştırıyor. Jöns Mellgren’in 2013’te yayınladığı kitabından uyarladığı “Elsa and the Night” animasyonu ise uyumaktan korkan bir kız çocuğunun hikayesini anlatırken bizi korkularımızla yüzleştiriyor.



Alican Yücesoy’un yönettiği “Taş” adlı kısası gibi, Can Paçacıoğlu’nun “Ejderha” Ahmet Toğaç’ın “Kulak Misafiri” filmleri de ilk kısalar olma özelliğini taşıyor. Ozan Yoleri’nin Palm Springs’te gösterilen “Aylin” filmi, Arda Çiltepe’nin Locarno’da Film Festivali Yarının Leoparları Altın Leopar En İyi Kısa Filmi Ödülü’nü alan “Siyah Güneş” filmi, Demet Derelioğlu Aran’a Brixia Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandıran “Lunchbox” filmi, Oğuzhan Kara’nın New York State Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Deneysel Ödülü’nü alan Kronos adlı son deneysel filmi ve Gökalp Gönen’in ödüllere doymayan kısası “Avarya” da seçkiler arasında yer alıyor.



13 Mart Cuma günü başlayan festivalde, korku, fantastik, gerilim, kara komedi kısaları da var. Onur Doğan’ın “Reddedilen” filmi ve Ceylan Özgün Özçelik’in dünya prömiyerini 52. Sitges Uluslararası Film Festivali’nde yapan Cadı Üçlemesi’nin ilk filmi Cadı Üçlemesi 13+ gösterilecek.



Her seans sonrası katılan yönetmenlerle izleyicilerin paylaşımda bulunabileceği soru- cevap bölümü olacak. Kısa film severler dört gün boyunca kısa film seçkilerinin yanı sıra farklı atölye ve söyleşilere de katılabilecekler.



Atölye ve söyleşi bilgileri:



13 Mart Cuma

15:00-17:00: Atölye
Murat Tırpan ve Burak Kaplan ile “Uygulamalı Kısa Film Rehberi”



19:30-19:45: Özel Gösterim: Cadı Üçlemesi 13+

Yönetmen: Ceylan Özgün Özçelik



19:45-20:00: Kamera Arkası Filme Karşı



20:00: Yönetmen Ceylan Özgün Özçelik ve Yapımcı Armağan Lale ile Kolektif Muhabbet



14 Mart Cumartesi

17:00-19:00: Atölye

Kısa İyidir’in kurucusu Heval Hazal Kurt ile “Madalyonun İki Yüzü: Filmcilik ve Girişimcilik”



15 Mart Pazar

13:00-14:00: Atölye

Oktostore’dan Görüntü Yönetmeni ve Eğitmen Burak Günaydın ile “Aynasız Fotoğraf Makineleri ile Video Çekim Teknikleri”



14:00-15:00: Atölye

Oktostore’un kurucularından Serkan Yegen ile “Edelkrone ile Yaratıcı Çekim Teknikleri”



17:00-19:00: Kolektif Muhabbet

Shortbyshort’un kurucusu Yapımcı Bulut Reyhanoğlu moderatörlüğünde “Kısa Film Neden Sektör Olamıyor?: Bir “Devamlılık” Hatası”

Yönetmenler: Hatice Aşkın, Oğuz Anbarlı, Nehir Tuna, Hasan Basri Özdemir, Oğuzhan Kaya, Gökalp Gönen



13 Mart’tan 16 Mart’a kadar her seans sonrası katılan yönetmenlerle soru-cevap seansı



Festival kitapçığı ve detaylı program için:

http://kisafilmkolektifi.com/program-ve-kitapcik-programme-and-booklet/



Güncel bilgileri takip etmek için:

Instagram hesabı: kisafilmkolektifi

bottom of page